امروز: دوشنبه 3 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

برنامه حسابرسی - آزمون های حسابرسی

برنامه حسابرسی - آزمون های حسابرسیدسته: حسابداری
بازدید: 38 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 34 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 30

برنامه حسابرسی آزمون های حسابرسی در 30 صفحه در قالب فایل ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 1,900 تومان

خرید

ساختار کنترل داخلی

انواع حسابها:

1- حقیقی: مانده این حساب ها حاكی از وجود شئ در موسسه مورد رسیدگی می باشد مانند دارائی های ثابت مثل سرقفلی

2- شخصی: حاكی از معاملات با اشخاص ثالث می باشد. مثل بدهكاران، بستانكاران، پیش پرداخت ها

3- اسمی: حاكی از درآمدها و هزینه های انجام شده در طی یك دوره مالی می باشد. (عملكرد دوره مالی)

4- وابسته: وجود این حسابها در ارتباط با سایر حساب های صورت های مالی است. مثل هزینه های بهره، مثل ذخیره م م

آزمون های حسابرسی 

آزمون های حسابرسی شامل 1- آزمون رعایت روش ها و 2- آزمون محتوی می باشد. تمام اقلام صورت های مالی می بایست این دو آزمون را دارا باشند.

الف) آزمون رعایت روش ها: ب بررسی روش ها و عملیات انجام شده در خصوص هر یك از اقلام صورت های مالی می پردازد. در حقیقت ساختار كنترل های داخلی هر حساب مورد آزمون قرار می گیرد (رسیدگی عملیاتی، بررسی سیستم)

ب) آزمون محتوی: عبارت است از بررسی با محتوا بودن اقلام صورت های مالی با توجه به اسناد و مدارك و شواهد موجود در شركت (رسیدگی اثباتی، اثبات مانده)

انواع آزمون های حسابرسی براساس مانده اقلام صورت های مالی

برحسب آن كه مانده اقلام صور تهای مالی به صورت 1- تجمعی و یا 2- شناور باشد 2 گونه آزمون برای بررسی اقلام صورت های مالی مورد استفاده قرار می گیرد:

1- آزمون جزئیات: این آزمون در ارتباط با حسابهای شناور به كار می رود (حساب هایی كه مانده آن ها مرتباً افزایش و یا كاهش می یابند)

2- آزمون تحلیلی: این آزمون در ارتباط با اقلامی مطرح می شود كه مانده آن ها به صورت شناور باشد در واقع هدف از بررسی آزمون تحلیلی، تجزیه و تحلیل افزایش و یا كاهش مانده اقلام صورت های مالی می باشد. (تجمعی)

توجه: حساب هایی همچون بدهكاران، بستكانكاران، وجه نقد، حساب م كالا، پ پرداخت ها و ... كه مانده آن ها مرتباً در حال تغییر می باشند. (حسابهای شناور) از آزمون جزئیات استفاده نموده یعنی می بایست آن ها را از راه ریز آن ها تفكیك نمود و سپس در خصوص هر جزء از اجزاء حسابها روش حسابرسی مربوطه را اعمال نمود.

توجه: در خصوص اقلام تجمعی مانند ح خرید، فروش، بهای تمام شده كالای فروخته شده، هزینه ها و در آمدها و ... می بایست آزمون تحلیلی را در رابطه با آن ها اعمال نمود یعن ارتباط با هر یك از مانده این اقلام حسابرس با توجه به اسناد و مدارك داخلی شركت به تجزیه و تحلیل بپردازد.

حساب ها و اسناد دریافتنی

این نوع  از حساب ها جزء دارائی های جاری شركت محسوب شده و می بایست به بهای تمام شده در دفاتر ثبت گردند انعكاس حساب ها و اسناد دریافتنی در صورت های مالی براساس خالص ارزش بازیافتی خواهد بود.

طبقه بندی ح و اسناد دریافتنی: در خصوص حساب ها و اسناد دریافتنی كه حكایت از مطالبات شركت دارند طبقه بندی های زیر را متصور می شویم.

1- فروش كالا و ارائه خدمات                     بدهكاران تجاری

2- فروش دارئی های ثابت                         بدهكاران غیر تجاری

3- پرداخت وام ها                                     بدهكاران غیر تجاری (وام ها)

4- پیش پرداخت ها                                   تجاری و غیر تجاری (پاپ)

5- خسارت ناشی از دعاوی حقوقی             بدهكاران غیر تجاری

هر یك از موارد فوق به منظور آن كه جزو مطالبات شركت طبقه بندی شوند 2 شرط می بایست دارا باشند شرط اول: قبول طلب از طرف گیرنده دارایی، شرط دوم: وجود مدارك و شواهد نزد واگذارنده دارایی (جهت اقامه دعوی در دادگاه)

ب توجه به طبقه بندی فوق حسابرسان می بایست صورت ریزی از حساب ها و اسناد دریافتنی شركت از شركت درخواست نمایند تا به بررسی آن صورت ریز با استفاده از روش های حسابرسی بپردازد. پس از دریافت صورت ریز حسابرسان می بایست اقدام به تهیه كاربرگ های رسیدگی بنمایند. (كاربرگ اصلی، فرعی و رسیدگی) در حقیقت در كاربرگ رسیدگی كه شروع كار حسابرسی است حسابرسان ریز اقلام حساب ها و اسناد دریافتنی را دارا می باشند (آزمون جزئیات) حال با توجه به اسناد و مدارك مثبته موجود (نظیر فاكتور فروش) و حواله های انبار، مجوز های مربوطه، رسید دریافت كالا توسط مشتری و ... به بررسی اقلام صورت ریز موجود در كاربرگ رسیدگی با توجه به روش های حسابرسی بپردازند.

در خصوص رسیدگی اقلام صورت های مالی سه سویه را دنبال می كنیم:

الف- رسیدگی عملیاتی: بررسی كنترل های داخلی و ساختارهای آن در واحد اعتقادی می باشد ابتدایی ترین كار در بررسی اقلام صورت های مالی رسیدگی به ساختار كنترل های داخلی آن ها می باشد هدف از این نوع رسیدگی پیدا كردن نقاط ضعف و قدرت سیستم می باشد.

ب- رسیدگی اثباتی: رسیدگی اثباتی در رابطه با اثبات مانده اقلام صورت های مالی می باشد یعنی در خصوص هر یك از اقلام صورت های مالی با توجه به اسناد و مدارك و همچنین رویه های حسابرسی به اثبات مانده بپردازیم.

این متن فقط قسمتی از برنامه حسابرسی - آزمون های حسابرسی می باشد

جهت دریافت کل متن ، لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 1,900 تومان

خرید

برچسب ها : برنامه حسابرسی آزمون های حسابرسی , برنامه حسابرسی , آزمون های حسابرسی , ساختار کنترل داخلی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر