امروز: سه شنبه 4 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

بررسی بیکاری

بررسی بیکاریدسته: حقوق
بازدید: 37 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 29 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 28

بررسی بیکاری در 28صفحه در قالب فایل ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 5,900 تومان

خرید

 بررسی بیکاری

مقدمه :

این حالت وظیفه اقتصادی دولت ایجاد می كند برای از بین بردن بیكاری جامعه و ایجاری تعادل در اقتصاد كلان نقش فعالی ایفا كند بنابراین دولت می تواند با افزایش مخارج سرمایه گذاری افزایش تولید و اشتغال از میزان بیكاری بكاهد اگر چه ممكن است در نتیجه اتخاذ چنین سیاستی به علت افزایش مخارج بودجه دولت با كسری (عدم تعادل) مواجه شود.

بودجه و كسری بودجه دولت:

دخل و خرج در اقتصاد اهمیت دارد و در اقتصاد كلان هم دخل و خرج از اهیمت خاصی برخوردار است برای آنكه به بررسی بودجه بپردازیم می بایست مخارج دولت و مالیاتها با هم مقایسه شود اگر مخارج دولت (G) از مالیاتها(T) بزرگتر باشد.

شاهد كسری بودجه هستیم اما اگر T>G= بامازاد بودجه روبرو می شویم و اگر این دو با هم برابر باشند دچار تعادل در بودجه هستیم.

دقت كنید اكثر دولتها دارای كسری بودجه هستند در برخی از كشورها كسری بودجه به 30 الی 40 سال می رسد در واقع كسری بودجه آنها مضمن است حال كه كسری بودجه به صورت مضمن شد برای رفع آن چه كارهایی باید انجام دهیم؟

هنگامی كه دچار كسری بودجه طولانی مدت هستید بایستی جهت رفع آن اقدام كرد حال سوال این است كه چگونه این كار را بكنیم؟

در شرایی كه استقراض صورت می گیرد استقراض ممكن است خارجی یا داخلی باشد در استقراض داخلی ما به خودمان بدهكاریم ولی در استقراض خارجی ما به خارجی ها بدهكاریم.

استقراض داخلی ممكن است شامل حالتی هایی مثل استقراض بانك مركزی- استقراض از منابع بانكها و فروش اوراق قرض ( اوراق مشاركت باشد)

استقراض از خارجیان مانند فروش اوراق قرضه خارجی- استقراض از موسسات بین المللی مثل و .... می باشد موسسات بین المللی مثل بانك جهانی

كلاسیك ها می گفتند دولت خوب، دولتی است كه درآمدها و هزینه هایش برابر باشد یعنی اصل توازن در بودجه رعایت شود.

در حقیقت كلاسیك ها هم به نوعی با اصلی مداخله و محدودیت موافق بودن و به تعادل در بودجه اعتقاد داشتند( كلاسیك ها در حد امكان دولت نباید پول قرض بگیرد).

تعادل در بودجه و نظرات مربوط به آن :

كلاسیك ها معتقد بودن كه استقراض فقط در شرایط جنگ و یا بروز حوادث طبیعی جایزه است چون در شرایط جنگ بخش خصوصی لطمه می بیند و باید فوراً میزان شود كلاسیكها با كمبود و كسر بودجه مخالف بودند.

1- كلاسیك ها با هر نوع كسری و مازاد در بودجه مخالف بودن با كسری مخالف بودن زیرا اگر كسری بودجه باشد در واقع دولت در شرایط عادی هم مجبور است استقراض كند بنابراین در اثر استقراض یا تورم حاصل می شود یا دولت ورشكست می شود راحترین روش استقراض استفاده از استقراض بانك مركزی است چون در این شرایط تولید همگام با افزایش حجم پول نیست بنابراین تورم به وجود می آید.

2- وقتی دولت استقراض می كند یعنی هزینه ها از درآمد ها بیشتر است و درآینده باید بیش از مقدار استقراض باز پرداخت كند و چون مشكل درآمد حل نشده است دوباره باید استقراض كند و این حالت مجدداً تكرار می شود مانند تاجری كه در هنگام استقراض بدهی دوباره از شخص دیگری قرض بگیرد ورشكست می شود.

3- كلاسیك ها با مازاد بودجه هم مخالف بودن زیرا درآمدها از هزینه ها بیشتر می باشد و دولت ها برای دوره های آینده هزنیه های بیشتری انجام خواهند داد و این باعث بزرگ شدن دولت و كوچك ماندن بخش خصوصی آن خواهد شد.

در ضمن با وجود مازاد قشر كارمند این مازاد را به نفع خود استفاده می كنند. مثلاً حقوقش افزایش می یابد.

به طور كلی در رابطه با تعادل در بودجه سه نظر وجود دارد:

1) تعادل سالانه در بودجه : كه كلاسیك ها به آن اعتقاد داشتن

2) دیگری عدم تعادل در بودجه : زیرا تعادل در اقتصاد كلان مهمتر است

3) تعادل ادواری : منظور این است كه بودجه باید در یك دوره تجاری از توازن برخوردار باشد منظور از دوره تجاری یك دوره 7 تا 10 ساله است دوره تجاری دوره است كه یك دوره رونق و ركورد را در بر می گیرد.

در دوره رونق : مازاد ایجاد شده باید اندوخته شود و برای رفع كسری در بودجه به كار رود بدین شكل برای یك دوره تجاری توازن برقرار خواهد شد.

در واقع در شرایط رونق اقتصادی درآمد بالا و زیاد می شود لذا بایستی سیستم مالیاتی درآمد را تعقیب كند و این شرایط مالیات تصاعدی است. پس در صورتی كه هزینه ها ثابت است درآمدها افزایش می یابد لذا بایستی مالیات بر درآمد به صورت تصاعدی باشد.

برای آنكه كسری بودجه اصلاح شود چه راههایی دارد؟

به این موضوع قبلاً پرداختیم اما كلاً داریم :

1) فروش اوراق قرضه نزد اشاص حقیقی یا حقوقی در داخل 

2) فروش اوراق قرضه نزد اشخاص حقیقی یا حقوقی در خارج

3) استفاده از ذخایر بانك مركزی

4) استفاده از وام های خارجی

آثار اقتصادی راههای فوق زیاد است اما نكات زیر قابل توجه است:

1- در شرایطی كه دولت ها از اوراق قرضه استفاده می كنند بخشی از پس انداز غیر دولتی به دولت انتقال می یابد و در باز پرداخت پس انداز به همراه پاداش آن دعوت داده می شود.

2- در هنگام استفاده از وام های خارجی دولت ها از پس انداز خارجیان استفاده می كنند اما هنگامی باز پرداخت اصل و فرع آن از منابع كشور كم می شود.

3- استقراض از بانك مركزی  توسط دولت آسانترین و زیان بار ترین روش است .

4- استقراض واقعی همان فروش اوراق قرضه یا استفاده از پس اندازهای خارجی است و استقراض دولت از بانك مركزی واقعی نمی باشد.

نكته مهم : استقراض از بانك مركزی بیشترین اثر اقتصادی دارد و باعث افزایش حجم پول می شود مالیاتها كمترین اثر انبساطی را دارد از نظر استقراض فروش اوراق قرضه بعد از مالیاتها كمترین اثر انبساطی را دارد.

در ایران در دوره جنگ تحمیلی به دلیل مخارج دفاعی كسری بودجه وجود داشت و روش دولت استقراض بانك مركزی بود از این رو حجم پول به شدت افزایش یافت در واقع بعد از جنگ هزینه‌های عمرانی جانشین هزینه های دفاعی شدند.

هنوز هم در ایران قسمت اعظم درآمد دولت از محل درآمد حاصل از فروش نفت است اگر چه درآمدهایی مثل حق بیمه بسیار ناچیز می باشد در سالهای اخیر سعی شده بر مالیتهای مستقیم تاكید شود.

سوال : چه رابطه ای بین فرهنگ- اقتصاد و سیساست را بگویید و چیست؟

اقتصاد : ؟      سیاست:؟        فرهنگ :؟ به واسطه نسل ها به افراد دیگر منتقل می شود.

بودجه :

به طور كلی برای آنكه در كشورمان بودجه آماده شود بایستی اقدامات و مراحلی برای آن صورت گیرد لازم به توضیح است كه در طول تاریخ و در واقع تاریخچه بودجه در ایران به دوران پادشاهان گذشته باز می گردد مثلاً در دوره پادشاهان صفوی مجلس (پارمانی وجود نداشت) و شاه ، وزیر مایه(مستوفی الممالك) را مامور تنظیم بودجه می كرد وافراد در شهرستانها تحت نام مستوفی دفاتری به نام كتابچه داشتم كه كتابچه هر شهرستان بودجه هر شهرستان را تشكیل می داد اگر از تاریخچه بودجه بگذریم به طور كلی چهار مرحله برای تنظیم و تهیه بودجه لازم است لازم است و مراحل چهار گانه به شرح زیر است:

1. تهیه و تنظیم بودجه                             3. اجرای بودجه

2. تصویب بودجه                         4. نظارت بر بودجه

1. تهیه و تنظیم بودجه : قبلاً ابلاغ بخش نامه بودجه به عهد نخست وزیر بود اما اكنون ریاست محترم جمهور در اواسط سال وظیفه ابلاغ بخشنامه بودجه را بر عهده دارد پس از این ابلاغ دستور‌العمل ها و پیوستهای لازم از طریق سازمان مدیریت و برنامه ریزی (MPO) به دستگاههای اجرایی ارسال می شود در هر وزارت خانه پس از این كار ستاد بودجه تشكیل می شود كه بایستی مبادرت به تهیه و تنظیم بودجه برای هر دستگاه نماید این كار در استانها توسط سازمان برنامه هر استان دنبال می شود دقت كنید در سازمان برنامه بودجه ، 1- بودجه های پیشنهادی مورد بررسی قرار می گیرد و اصلاحات 2- لازم انجام خواهد شد پس از آنكه این كار انجام شد و بررسی نهایی 3- برای بودجه عمومی از طریق ستاد برنامه در سازمان مدیریت و برنامه انجام شد بودجه برای 4- بررسی به هیئت دولت فرستاده می شود در انتها برای تهیه و تنظیم بودجه لایحه بودجه به وسیله سازمان مدیریت و برنامه ریزی تهیه می شود و به وسیله رئیس جمهور به مجلس تقدیم می گردد.

2- تصویب بودجه: از وظایف مجلس است[(اصل 52 قانون اساسی) بودجه سالانه كل كشور به ترتیبی كه در قانون مقرر می گردد از طرف دولت تهیه و برای رسیدگی و تصویب به مجلس تقدیم می گردد هر گونه تغییر در ارقام بودجه نیز تابع مراتب مقرر در قانون خواهد بود]

بعد از آنكه رئیس جمهور لایحه بودجه را به مجلس داد بایستی این لایحه در مجلس مطرح شود و به كمیسیون بودجه ارجاع داده خواهد شد.

كمیسیون بودجه در مجلس مطالعات كافی و مفصلی روی لایحه بودجه انجام خواهد داد در صورتی كه صلاح بدانند برای توضیحات لازم از نمایندگان دولت سوال صورت خواهد گرفت در انتها لایحه بودجه از طریق مخبر كمیسیون مربوطه در جلسه علنی مجلس مطرح خواهد شد و گزارش كار كمیسیون به مجلس داده می شود باز هم اگر لازم باشد از بخشهای مختلف دولت جهت انجام توضیح بایستی در مجلس حضور یاند و به سوالات نمایندگان مجلس پاسخ دهند پس از اینكه این پرسند(پرسه) طی شد نسبت كفایت مذاكرات رای گیری می شود و در صورت تایید بودجه بایستی به تایید شورای نگهبان هم برسد سپس رئیس مجلس آن را به ریاست جمهوری ارسال می كند.

این متن فقط قسمتی از بررسی بیکاری می باشد

جهت دریافت کل متن ، لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 5,900 تومان

خرید

برچسب ها : بررسی بیکاری , بررسی , بیکاری , دانلود

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر