امروز: چهارشنبه 5 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

بانک ملی ایران

بانک ملی ایراندسته: علوم اجتماعی
بازدید: 47 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 76 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 44

آغاز بانكداری بانكداری در جهان بهنگامی آغاز گردید كه داد و ستد و مبادله كالا (غیر از مبادلات جنس به جنس) بین مردم شروع و حتی با گسترش تجارت پیش از آنكه پول به مفهوم جدید مورد استفاده قرار گیرد نیاز به خدمت موسسات بانكی محسوس تر گشت و احتیاج به یك وسیله پرداخت و سنجش ارزشها و بالاخص وصول مطالبات از مشتریان دور و نزدیك با وجود خطرات ناشی از نقل و

قیمت فایل فقط 2,900 تومان

خرید

بانک ملی ایران

آغاز بانكداری

بانكداری در جهان بهنگامی آغاز گردید كه داد و ستد و مبادله كالا (غیر از مبادلات جنس به جنس) بین مردم شروع و حتی با گسترش تجارت پیش از آنكه پول به مفهوم جدید مورد استفاده قرار گیرد نیاز به خدمت موسسات بانكی محسوس تر گشت و احتیاج به یك وسیله پرداخت و سنجش ارزشها و بالاخص وصول مطالبات از مشتریان دور و نزدیك با وجود خطرات ناشی از نقل و انتقال پول ایجاب می كرد كه این فعل و انفعال توسط مؤسساتی بنام بانك انجام گیرد0

كلمه بانك اصطلاحی است قدیمی كه از واژه آلمانی Bank به معنای نوعی شركت اخذ و رواج یافته و شاید هم از كلمه Banco كه یك لغت ایتالیائی و به معنای نیمكت صرافان بكار برده می شد اشتقاق یافته است 0 در هر حال بانك یا همان مؤسسات صرافی آن روز با همان نام و روش كهن بتدریج سازمان یافته و مركز كلیه فعالیتهای پولی و اعتباری بانكهای امروزی گردیده اند.

تاریخچه بانكداری

1-   بانكداری در دوره قدیم

الف ـ بابل : در امپراطوری بابل معاملات بانكی به شیوه ابتدائی آن رواج داشت و حتی در قوانین حمورایی مقرراتی برای دادن وام و قبول سپرده های تجاری ذكر و دستوراتی درباره سرمایه گذاری آمده است.

در شهر بابل تجارتخانه ها و بانكهای بزرگی وجود داشت كه دادن تمسك ، حواله، برات و نیز گرفتن ربح معمول بود و میزان ربح 20% بوده و در مواردی به صدی چهل تا چهل و سه می رسید.

معابد این شهر در حدود 2000 سال قبل از میلاد مسیح به عملیات بانكی محدودی مبادرت می ورزیدند و آنها در مقابل وثیقه اموال غیر منقول پول به عاریت می دادند.

ب- یونان : در كشور خدایان و ارباب انواع علاوه بربانكهای خصوصی بعضی از معابد هم به كار صرافی اشتغال داشتند سپرده های مردم را پذیرفته و به اشخاص یا شهرها وام اعطا می كردند. از جمله معبد دلفی بود در شهر افسن و بعلت جنگهای مدام داخلی ، معابد مطمئن ترین محل برای نگاهداری و حفاظت اموال گرانبها و پرارزش به شمار می آمد.

پ- ایران : قبل از دوره هخامنشی ، بانكداری به طرز ابندائی مرسوم ولی در انحصار معابد و شاهزادگان بود و و در زمان هخامنشیان بارزرگانی رونق یافت و پول مسكوك رواج گرفت و معروفترین این بانكها ، بانك اجیبی بود كه تعلق به مهاجرین یهودی مقیم بابل داشت و بكلیه امور بانكی از قبیل قبول سپرده و اعطای وام و رهن گرفتن املاك می پرداخت و سرمایه آن برای خرید و فروش منازل ، احشام ، غلامان كشتی های حامل كالا بكار می افتاد.

ت- رم: در اوایل تاسیس دولت رم كه وصول مالیاتها به شكل مقاطعه به اشخاص واگذار می شد مامورین غالباً به شهرها و موسسات دولتی وام می دادند . در واقع به نوعی بانكداری مبادرت می ورزیدند. بانكداری های رومی گذشته از تبدیل پولهای خارجی به پولهای كشور و تعیین عیار آنها و قبول سپرده ودادن وام ، كار صندوقداری را هم برای مشتریان خود انجام می دادند.

عملیات بانكی بانكداران رومی از بیشتر جهات شبیه به عملیات بانكی كنونی و عبارت بود از افتتاح حساب جاری و مدت دار به نفع افراد ، پرداخت بهره به سپرده های مدت دار صدور برات تجاری ، دادن قرضه بانكی اعم از مصرفی و تجارتی با بهره های متفاوت ، رهن و صدور اعتبار نامه تجارتی و غیره.

ث- چین : در چین نیز حدود قرن ششم قبل از میلاد بانكداری رواج داشته و اختراع كاغذ ( در حدود105 سال قبل از میلاد ) در چین از نظر استفاده در عملیات بانكداری اهمیتی بسزا یافت زیرا همین كشف بود كه برای اولین بار تهیه اسناد بانكی ، تنظیم محاسبات و نگهداری حسابها و نقل و انتقال اسناد را به صورتی ارزان و ساده مقدور ساخت.

2-   بانكداری در قرون وسطی ( از قرن پنجم تا پانزدهم میلادی)

در قرون وسطی بانكداری و تجارت به مفهوم آنچه در یونان و امپراطوری رم وجود داشت عملا از بین رفت و پس از سقوط رم یك سیر قهقرائی در عملیات بانكی و سایر مظاهر تمدن بشری پیدا شد عرف بانكداری با انجام برخی عملیات بانكی توسط اقوام مختلف بخصوص یهودیها كه با استعداد طبیعی این قوم كه بیشتر به فعالتهای بانكی پرداخته بودند، حیات تازه ای یافت ولی با مخالفت و تعصب شدید مقامات كلیسا علیه دریافت ربح از افراد و منع مشروط آن در مذهب یهود ، این فعالیت تقریباً بلامانع در برخی از مراكز شهرها به طور انحصاری در اختیار این قوم قرار گرفت.در مذهب یهود منع دریافت بهره منحصراً به منع دریافت آن از هم كیشان یهودی تعبیر شده ، بنابراین عملیات صرافی و بخصوص دریافت بهره در مقابل دادن قرضه از افراد غیر یهودی بالامانع رواج یافت.

3-   بانكداری در دوره جدید ( از قرن پانزدهم به بعد)

دوره جدید با پیشرفت تدریجی تجارت و داد ستد در سواحل دریای مدیترانه بخصوص در شهرهای و نیس و فلورانس شروع شد و كشف آمریكا و راههای دریائی جدید و استقرار روابط بازرگانی بین شرق و غرب كم كم دامنه فعالیت اقتصادی از سواحل دریای مدیترانه به كشور های سواحل اقیانوس اطلس مانند فرانسه – اسپانیا- پرتقال و انگلیس گسترش پیدا كرد . این پیشرفت توام با استفاده روز افزون از خدمات بانكی و نتیجتاً ازدیاد حرفه بانكداری بویژه در شهر ونیز بود با ورود طلا و نقره فراوان از آمریكا و آثار پولی آن در كشورهای مختلف اروپائی از یك طرف و رفع ممنوعیت دریافت بهره در آئین مسیح بر اثر فتوای جان كالون رهبر پروتستانها از طرف دیگر به افزایش فعالیتهای بانكی و تكامل آن در این دوره كمك شایان نمود. عملیات بانكی محدود به نگهداری و خرید و فروش فلزات قیمتی و نقل و انتقال وجوه از نقطه ای به نقطه ای دیگر و تسعیر پولهای خارجی بود با نشر اسكناس تبدیل پذیر به فلز (طلا و نقره ) بصورت صددرصد باعث رونق بانكداری گردید و محلی برای قبول سپرده های نقدی مردم و دولت شد پرداخت وام و اعطای اعتبار توسعه پیدا كرد وچك ( پول بانكی ) كم كم جزء پولهای در گردش شد . فعالیت و قدرت پولی این بانكداران به قدری توسعه پیدا نمود كه حتی به پادشاهان (حكام ) قرض می دادند و همین توسعه فعالیت و استفاده بیش از حد از اعتبارات بانكی به ورشكستگی های متعددی در نیمه دوم قرن هفدهم میلادی منتهی شد و بالاخره منجر به وضع مقررات قانونی دایر به منع عملیات بانكداران خصوصی در نشر اسكناس و ایجاد بانكهای عمومی( بانكهای مركزی) در این دوره گردید.

جهت دریافت فایل بانک ملی ایران لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 2,900 تومان

خرید

برچسب ها : بانک ملی ایران , دانلود بانک ملی ایران , بانک , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , پایان نامه , دانلود پروژه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر