امروز: دوشنبه 3 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

گزارش کارآموزی كارخانه فرآورده‌های گوشتی میكائیلیان

گزارش کارآموزی كارخانه فرآورده‌های گوشتی میكائیلیاندسته: گزارش کارآموزی
بازدید: 56 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 330 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 140

گزارش کارآموزی كارخانه فرآورده‌های گوشتی میكائیلیان در 140 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

گزارش کارآموزی كارخانه فرآورده‌های گوشتی میكائیلیان در 140 صفحه ورد قابل ویرایش


فهرست مطالب

عنوان                                                                                              صفحه


فصل اول : مقدمه و كلیات.................. 1..

بخش اول : گوشت ........................... 1

بخش دوم : تاریخچه پیدایش صنعت سوسیس و كالباس در ایران و جهان 4

بخش سوم : سوسیس و كالباس – ویژگی‌ها  و روش‌های آزمون 7

بخش چهارم : تاریخچة تأسیس و بهره برداری كارخانة فرآورده‌های گوشتی

 میكائیلیان ............................ 14

بخش پنجم : آئین كار و شرایط بهداشتی تولید در كارگاه‌ها و كارخانه‌های

فرآورده‌های گوشتی ........................ 15

فصل دوم : خط تولید فرآورده‌های گوشتی ..... 30

بخش اول : دستگاه‌ها و تجهیزات مورد نیاز ... 30

بخش دوم : مواد تشكیل دهنده اصلی فرآورده‌های گوشتی     69

بخش سوم : پروسه تولید ................... 75

بخش چهارم : مراحل خط تولید كارخانه فرآورده‌های گوشتی میكائیلیان    77

فصل سوم : آزمایشات شیمیایی و میكروبی ... 82

بخش اول : گوشت قرمز و فرآورده‌های آن – روش نمونه برداری    82

بخش دوم : آزمایش های شیمیایی ........... 102

بخش سوم : آزمایش‌های میكروبی ............ 110

فصل چهارم : نتیجه گیری – انتقادات و پیشنهادات 139

ضمایم .................................. 140

منابع................................................................................................. 143........



بخش اول : گوشت

گوشت ماده پروتئینی و با ارزشی است كه از عضلات حیوانات اسكلت دار تهیه و تولید می‌شود و یكی از اصلی ترین و مهم ترین منابع تأمین كننده پروتئین با منشأ حیوانی در غذای روزانه بشر است. غدد و سایر اندام‌های دام مانند زبان، كبد، مغز و ... نیز جزء گوشت محسوب می‌شوند. گوشت علاوه بر پروتئین دارای مقدار قابل ملاحظه‌ای از مواد معدنی و ویتامین‌ها و ... برای بدن می‌باشد. و از چربی آن به عنوان تولید انرژی نیز استفاده می‌شود. در بعضی از كشورها از چربی بیشتر در جهت مصارف صنعتی بهره گیری می‌نمایند، به همین دلیل آن را در زمره كاملترین و بهترین مواد غذایی طبقه بندی نموده‌اند.

ارزش غذایی پروتئین گوشت نسبت به پروتئین گیاهی به مراتب بالاتر می‌باشد زیرا در تغذیه انسان علاوه بر كمیت، مسئله كیفیت پروتئین‌ها نیز مطرح است. میزان تركیبات چربی حیوانی بستگی به نوع، نژاد و تغذیه وام داشتند و اغلب از تری گلیسریدها كه تركیبی از گلیسیرین و اسیدهای چرب می‌باشند تشكیل شده است. بعضی از اسیدهای چرب مانند اسیدلینولنیك، اسیدلینولئیك و اسید آراشیدونیك كه تحت عنوان «گروه ویتامین F » نیز نامگذاری شده‌اند برای بدن انسان بسیار ضروری بوده و می بایست حتماً از راه مواد غذایی وارد بدن گردند. چربی‌های گیاهی معمولاً حاوی مقادیر بیشتری از این گونه اسیدهای چرب می‌باشند.

مواد معدنی گوشت به صورت تركیبات آلی و املاح معدنی وجود دارند. نمكهای معدنی بیشتر در ثابت نگه داشتن فشار اسمزی سلول‌ها مؤثر می‌باشند و علاوه بر آن یون‌های آن در متابولیسم و انقباضات ماهیچه‌ای نقش بسزایی دارند. كمبود این مواد در بدن باعث اختلال در رشد بدن و قوای جنسی می‌شود.

مصرف گوشت اگر متعادل باشد اثرات مفیدی در اعضاء و دستگاه‌های بدن و رشد و سلامت جسمی و فكری انسان خواهد داشت. مثلاً در مصرف 100 گرم گوشت پخته شده حدوداً 50 درصد پروتئین مورد نیاز روزانه بدن و مقداری روی و ویتامین‌های تیامین، 12B ریبوفلاوین،6B و حدود 15 درصد یا بیشتر آهن وجود دارد.

گوشت مرغ و ماهی نسبت به گوشت قرمز آهن كمتری دارد. افرادی كه رژیم غذایی خاصی ندارند باید در جیره غذایی روزانه خود مقداری گوشت در نظر بگیرند زیرا كمبود مصرف گوشت موجب ضعف، خستگی و در نهایت برخی از بیماری‌ها خواهد گشت افراط در خوردن آن نیز خطرناك و مضر است.

نیاز گوشت برای یك فرد 70 كیلویی روزانه 200 – 150 گرم می‌باشد. اما از سن 50 سالگی به بعد باید به مرور از این مقدار كاسته شود، زیرا كلسترول موجود در گوشت برای سلامتی افرد مسن مخصوصاً افراد مبتلا به بیماری‌های قبلی زیان آور می‌باشد ولی جوانان و افراد در حال رشد بنابر احتیاج بدنشان می‌توانند روزانه بیش از 200 گرم گوشت نیز استفاده كنند. گوشت تأمین انرژی برای بدن چه در حالت كار و چه در حالت استراحت یك ضرورت است. كه در این میان گوشت و فرآورده‌های گوشتی می‌توانند نقش مؤثری را ایفا نمایند.

در ایران برای تولید فرآورده‌های گوشتی (سوسیس و كالباس) اكثراً از گوشت گاو استفاده می‌شود كه آنرا به صورت لاشه كامل شقه، چهار تكه‌ای (ران – سردست – گردن – قلوه گاه) تازه یا منجمد، داخلی یا وارداتی یا بسته بندی كارتنی تهیه می‌نمایند گوشت وارداتی كه امروزه اكثراً كارتنی هستند و به طریق ذبح اسلامی زیر نظر كارشناسان دامپزشكی و مسئولین ذیربط تهیه می‌شود اخیراً مردم به علت فواید بی شمار گوشت سفید توجه خاصی به فرآورده‌های گوشت مرغ و گوشت بوقلمون نشان داده‌‌اند، لذا عرضه این فرآورده‌ها در بازار بیشتر شده است.

در كشورهایی كه از نظر ماهی غنی هستند، می‌توانند مازاد بر احتیاج خوراكی خود را كه شامل مقدار قابل ملاحظه‌ای ماهی و یا سایر حیوانات خوراكی دریایی می‌باشد، بصورت فرآورده‌های گوشتی تهیه نمایند كه در نتیجه با اضافه و كم نمودن كمیتی و كیفیتی مقداری مواد افزودنی به محصولی كه از نظر ارگانولپتیك نیز مطبوع و قابل قبول باشد، خواهند رسید.

معمولاً گوشت را از نظر رنگ و مواد تشكیل دهنده به دو نوع تقسیم كرده‌اند:

1-  گوشت قرمز (گوشت گاو، گوسفند، بز، شتر، خوك، خرگوش و ...)

2- گوشت سفید (گوشت مرغ، خروس، اردك، غاز، بوقلمون، میگو و انواع ماهی و ...)

در انتخاب گوشت اكثر مردم تصور می‌كنند هر چه قدر گوشت روشنتر باشد بهتر و سهل الهضم تر است، در صورتی كه چنین عده‌ای نیز بین كیفیت و نوع گوشت دچار اشتباه می‌شوند در حالی كه این دو موضوع كاملاً با هم فرق دارند زیرا كیفیت گوشت مربوط به ارزش آن بوده و بستگی به نوع غذا، شرایط زندگی، شرایط ذبح حیوان دارد.

مثلاً اگر حیوان خیلی پیر باشد گوشت آن دارای رشته عضلانی سخت و اگر خیلی جوان باشد دارای گوشت ژلاتینی سنگین و بد هضم خواهد بود. همچنین به سلامت حیوان و به خصوص تغذیه خوب و مواظبت كافی بهداشتی در زمان نگهداری و پرورش دام نیز بستگی دارد. كیفیت ارزش غذایی گوشت علاوه بر مسائلی كه بیان شد، حتی در یك دام نیز بسته به اینكه مربوط به چه ناحیه‌ای از بدن حیوان باشد، متفاوت است. به همین منظور قسمت‌های مختلف حیوان را از نظر گوشتی درجه بندی و آن را كاته گوری نامگذاری كرده‌اند.

مقدمه

گوشت فرآورده‌های گوشتی محیط مناسبی برای رشد و تكثیر اكثر میكروارگانیسم‌ها می‌باشد كه می‌تواند نتیجتاً باعث تجزیه و تغییر در تركیب و كاهش كیفیت گوشت و فرآورده‌های آن شود. بنابراین در كلیه مراحل كشتار، جابجایی، فرآیند، نگهداری و توزیع باید تحت نظارت و كنترل بهداشتی لازم و مستمر قرار گیرند.

1- هدف

هدف از تدوین این روش تأمین شرایط بهداشتی یكسان در كلیه كارگاه‌ها . كارخانه‌های گوشتی می‌باشد.

2- دامنه كاربرد

این آئین كار شرایط بهداشتی مورد نیاز برای تولید جابه‌جایی، بسته بندی، انبار كردن و حمل و نقل فرآورده‌های گوشتی فرایند شده را جهت اطمینان از سلامت محصول عرضه شده ارائه می‌نمایند.

3-  شرایط عمومی واحدهای تولیدی و فرآورده‌های گوشتی

-   واحدهای تولیدی جهت تأسیس و تولید باید دارای مجوزهای قانونی لازم باشند.

-   واحدهای تولیدی باید فضای كار كافی را برای انجام كلیه مراحل تولید فراهم نمایند.

-   واحدهای تولیدی باید دور از منابع آلوده كننده (گرد و خاك – دود و بوهای نامطبوع و سایر آلوده كننده) قرار گرفته باشند.

-   واحد تولیدی باید به طریقی طراحی و تجهیز گردد كه كنترل‌های كیفی و بهداشتی سهولت در آن انجام پذیر باشد.

-   واحد تولیدی باید در وضعیتی باشد كه از نظر ورود و تجمع حشرات، پرندگان و جوندگان محفوظ باشند.

-   مشخصات ساختمان : رعایت نكات زیر در ساختن واحد تولیدی الزامی است.

-   ساختمان باید با رعایت اصول فنی بنا شده و در آن كلیه امكانات بهداشتی لازم در نظر گرفته شده باشد.

-   ساختمان تأسهیلات واحد تولیدی باید همواره از نظر تعمیرات تحت نظارت باشند.

-              در تمام فضای تولیدی موجود باید شرایط ذیل برقرار باشد.

الف ) كف

1)  غیر قابل نفوذ و مقاوم باشد.

2) قابل شستشو و ضد عفونی (مقاوم در برابر مواد ضد عفونی كننده و شوینده) باشد.

3)  لغزنده نباشد

4)  بدون درز و شكاف باشد

5)  باید دارای كف شوی مناسب باشد.

6)  دارای شیب مناسب به سمت كف شوی باشد.

ب ) دیواره‌ها :

1) غیر قابل نفوذ باشد

2) صاف و بدون شكاف و درز و دارای رنگ روشن باشد.

3) ارتفاع دیوار مناسب با نوع كار مربوطه بوده و قابل شستشو و قابل ضدعفونی باشد.

4) زوایای بین دیواره‌ها و نیز بین دیواره‌ها و كف باید دارای انحنای لازم باشد.



پ ) سقف :

در واحد تولیدی با به نحوی طراحی و عایق بندی شده باشد كه از تجمع كثافات و تراكم بخار آب جلوگیری به عمل آید. و دارای رنگ روشن بوده و به راحتی قابل تمیز كردن باشد.

ت ) تمام پله‌ها و پاگردها باید به نحوی ساخته و استفاده شود كه دارای نرده و حفاظ مناسب بوده سطح آن لغزنده نباشد و به راحتی شسته و ضد عفونی گردند. حداقل عرض آن 30 سانتی متر و حداكثر ارتفاع بین 20-17 سانتی متر باشد.

ث ) تمام درها باید به اندازه كافی عریض یا دارای سطوح صاف نفوذ پذیر نسبت به آب باشند. درهای ورودی و خروجی سالن‌های آماده سازی گوشت و تولید باید بصوری تعبیه گردند كه از ورود حشرات به نحو مطلوب جلوگیری شود.

 نحوه استقرار ماشین آلات و مشخصات وسایل و ظروف مورد مصرف :

-  واحد تولیدی از لحاظ استقرار ماشین آلات باید به گونه‌ای باشد كه از تماس گوشت و فرآورده‌های آن با كف دیوارها یا دستگاه‌ها به جز آنهایی كه در فرآیند محصول استفاده می‌شوند اجتناب گردد.

-  نوار نقاله و كانالهای حمل كه در تهیه و آماده سازی گوشت و فرآورده‌های گوشتی مورد استفاده قرار می‌گیرند باید در مقابل شكستگی، سائیدگی و خوردگی مقاوم بوده و به آسانی قابل شستشو و ضدعفونی باشد.

-  تمام تجهیزات وسایل و لوازم مورد استفاده در واحد تولیدی كه در تماس با گوشت و فرآورده‌های گوشتی می‌باشند باید از مواد زنگ نزن (فولاد زنگ نزن مواد پلاستیكی مجاز و دیگر مواد مناسب) ساخته شده باشند. این تجهیزات باید دارای سطوح صاف و عاری از هر نوع منافذ و شیارهایی كه موجب تجمع مواد زاید می‌شوند بوده و به آسانی قابل شستشو و ضد عفونی كردن باشند. تجهیزاتی كه به طور ثابت نصب شده‌اند باید به نحوی استقرار یابند كه تمام سطوح و زوایای آن به راحتی قابل شستشو و قابل ضدعفونی كردن باشند.

-  تجهیزات و لوازمی كه برای مواد غیر خوراكی و مواد زاید حاصل از تولید استفاده می‌شوند باید به نحوی مشخص گردند (رنگ آمیزی، نصب پلاك و غیره) چنین ظروفی نباید مطلقاً برای مواد خوراكی مورد استفاده قرار گیرند.

تأسیسات واحد تولیدی :

-   آب مورد مصرف در كارخانه (آشامیدنی و غیر آشامیدنی) باید در خطوط كاملاً جدا كه ترجیحاً توسط رنگ خاصی مشخص شده‌اند جریان یابد، آب غیر آشامیدنی را می‌توان برای اهدافی مثل تولید بخار، مصارف آتش نشانی و غیره مورد استفاده قرار داد.

-   كلیه فضاهای تولید باید دارای سیستم مؤثر و كارآمد برای دفع مواد زاید خروجی از محیط كار بوده و تحت نظارت دایم نگهداری شود. تمام مجاری خروجی فاضلاب باید به اندازه كافی قطور باشد تا بتوانند حداكثر مواد زاید را حمل نمایند. تمام مولدها باید كاملاً آب بندی شده باشند و حوضچه‌ها، مجاری و چاه‌های فاضلاب باید به طریقی طراحی و تعبید گردند كه از آلودگی آب آشامیدنی و سایر مواد خوراكی اجتناب گردد و همچنین فاضلاب مربوط به توالت‌ها و دستشویی‌ها نباید قبل از خروج نهایی با سیستم مواد خروجی واحد تولیدی مخلوط شود. بطور كلی سیستم فاضلاب باید دارای تأییدیه‌های لازم از سازمان‌های مربوطه باشد.

-   نور كافی و مناسب باید در واحد تولید فراهم شده باشد به نحوی كه شدت آن از مقادیر زیر كمتر نباشد.

    محل‌های بازرسی حداقل پانصد و چهل لوكس
    سالن‌های انجام كار (تولید و بسته بندی) حداقل دویست و بیست لوكس
    سایر اماكن حدود ده لوكس

-   كلید منابع تأمین كننده نور محیط كار باید دارای حفاظ مناسب باشد تا در موقع شكسته شدن از آلودگی گوشت و فرآورده‌های گوشتی و سایر مواد اولیه جلوگیری به عمل آید.

-   سالن‌ها باید به نحو مناسب جهت جلوگیری از تراكم بخار آب، گرد و غبار، دود، بو و گرمای زیاد تهویه گردند و روزنه‌های تهویه باید توسط نوری مناسب پوشانیده شوند. پنجره‌ها باید شیشه‌های یكپارچه پوشیده و توسط توری‌های مناسب و قابل نظافت محافظت شونده در صورتی كه پنجره‌ها دارای طاقچه هستند باید به صورت شیب دار ساخته شوند.

-   آسانسورهای مخصوص جابه‌جایی فرآورده‌های گوشتی باید به طریقی ساخته شوند كه از آلودگی گوشت جلوگیری نموده، به راحتی قابل شستشو باشند. كانال عبور اتاقك آسانسور باید از مصالح مناسب، نسبت به آب نفوذ ناپذیر و قابل شستشو پوشش داده شود و اگر به آن رنگ زده می‌شود از رنگهای روشن استفاده گردد. قسمت كف محفظه باید قابل نظافت و دارای آب روی مناسب باشد.

4-  كنترل‌ها و تسهیلات بهداشتی

-   هر قسمتی از واحد تولیدی كه در آن گوشت و فرآورده‌های گوشتی آماده، فرآیند و انبار می‌شوند باید از یكدیگر مجزا و در تمام اوقات فقط برای همان منظور استفاده قرار گیرد.

-   دمای قسمت آماده سازی لاشه در طی ساعات كار نباید از 10 درجه سلسیوس تجاوز نماید، در غیر این صورت سالن و تمامی تجهیزات وسایل موجود در آن حداقل هر 4 ساعت یكبار باید تمیز و ضدعفونی شوند.

-   در كلیه قسمت‌های تولید كارگاه یا كارخانه نباید هیچ گونه ظروف و لوازم غیر ضروری نگهداری گردد.

-      در خلال ساعات كار، آب آشامیدنی به مقدار كافی با حداقل دمای 82 درجه سلسیوس باید در دسترس باشد.

-   تمام مواد زاید و غیر خوراكی حاصل از تهیه و فرآیند گوشت و فرآورده‌های گوشتی و همچنین مواد دور ریختنی باید به ترتیبی از محیط كار خارج شوند تا از آلودگی گوشت و فرآورده‌های گوشتی آب آشامیدنی تجهیزات، كف و دیواره‌ها جلوگیری شود.

-              ضد عفونی و كنترل آفات و حیوانات :

-   تمام سالن‌های آماده سازی، تهیه و بسته بندی گوشت و فرآورده‌های گوشتی باید دارای امكانات كافی جهت ضد عفونی و تمیز كردن وسایل و لوازم باشند و از این امكانات نباید استفاده مشخص به عمل آید.

-   در مقابل كلیه درهای ورودی به سالن تولید باید حوضچه‌های محتوی مواد ضد عفونی كننده در نظر گرفته شود.



- روش نمونه برداری:

اگرچه نمونه ای كه منحصراً از یك لاشه یا سایر قطعات بزرگ گوشت تهیه شده باشد واقعاً نماینده كل بهر نیست اما به هر حال آزمون كلیه واحدهای گوشت نیز غیر قابل اجراست. بنابراین هدفی كه نمونه برداری برای آن انجام می پذیرد تعیین كننده مراحلی است كه باید در برداشت نمونه اولیه یا ثانویه پیگیری نمود.

- محموله یا بهر گوشت قرمز و فرآورده های گوشتی شامل گوشت در قطعات حداكثر تا دو كیلوگرم با بسته بندی تكی، گوشت چرخ كرده و بسته بندی شده در خلاء، آرایش خوراكی، انواع سوسیس و كالباس، همبرگر، كنسرو گوشت، و مانند آن همگی با بسته بندی تكی و در وزن حداكثر تا دو كیلوگرم.

واحدها یا كل قطعات را به عنوان واحدهای نمونه اولیه در نظر بگیرد. تعداد واحد لازم نمونه اولیه را از بهر بر اساس برنامه نمونه برداری مشروح در متن بالا بردارید.

آنگاه اگر نمونه برداری عمقی از ماهیچه مورد نظر است از هر كارتن گوشت حدود 250 گرم نمونه از قسمتهای مختلف برداشت كنید. پنج نمونه با استفاده از دریل و یا مته چرخاندن و با رعایت اصول كلی نمونه برداری و سترونی وسایل به ترتیب زیر:

یك نمونه از قسمت وسطی كارتن یا بسته و از ناحیه عمق، دو نمونه از كنار و از ناحیه سطحی، دو نمونه از كنار و از ناحیه عمقی از هر محل مقدار 50 گرم برداشت نمود و پس از مخلوط نمودن آنها از مجموع مقدار 250گرم، 50 گرم برای شروع آزمایشات برداشت كنید.

لاشه، قطعاتی از لاشه در وزن های پیش از دو كیلوگرم به صورت تازه خنك شده و منجمد و گوشتهایی كه به صورت مكانیكی قطعه‌بندی و بسته بندی شده اند.

تعداد نمونه لازم برای نمونه برداری اولیه را از بهر بردارید و آنها را برای تهیه نمونه ثانویه جهت آزمون های مخرب در آزمایشگاه (مثلاً آزمون های شیمیایی و میكروب شناسی) و آزمون های غیر مخرب (مثلاً بازرسی ظاهری، آزمون های میكروبی به روش سوآب و ارزیابی حسی) تفكیك كنید.

- لاشه حیوانات با گوشت قرمز در خط كشتار:

برای نمونه برداری بر اساس هدف، روش های مخرب و غیر مخرب توصیه می شوند. برای كنترل فرآیند در هر دو روش مذكور قابل استفاده اند لاكن در نمونه برداری برای مقاصد باكتری شناسی جهت نیل به تضمین سلامتی و كیفیت محصول و مراقبت و پیشگیری از شیوع میكرو ارگانیزم های بیماری زای روده ای الزاماً باید از روش‌های غیر مخرب جهت آزمایش سطوح وسیع استفاده نمود تا از برش های غیر ضروری و كاهش ارزش اقتصادی لاشه اجتناب كرد.

- ایستگاه های نمونه برداری در خط كشتار:

* كنترل فرآیند

ایستگاه های نمونه برداری به فن آوری اختصاصی كشتار وابسته است اما به طور معمول نقاط كنترل بحرانی زیر در مورد گاو گوسفند باید شناسایی شوند:

الف) بعد از پوست كنی               ب) بعد از تخلیه شكم

* برای نظارت بر میكرو ارگانیسم های بیماری زای روده ای مراحل نمونه برداری زیر برای انواع لاشه ثابت است.

الف) بلافاصله بعد از خنك كردن        ب) در سردخانه 12 ساعت یا بیشتر بعد از كشتار

* نواحی نمونه برداری

* كنترل فرآیند

نواحی نمونه برداری باید در رابطه با فن آوری اختصاصی كشتار انتخاب شود. با این وجود نواحی زیر برای كنترل فرآیند توصیه می‌شود.

در مورد لاشه گاو: قلوه گاه، سینه، راسته و پشت، كپل

در مورد لاشه گوسفند: قلوه گاه، سینه، كشاله ران و پیش سینه

* بررسی میكرو ارگانیسم های بیماری زای روده ای

نواحی نمونه برداری باید بر اساس فن آوری اختصاصی كشتار انتخاب شود. هدف، آزمایش ناحیه هایی است كه بالاترین شیوع آلودگی را دارند، ولی به طور كلی نواحی یاد شده در كنترل فرآیند می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

* مواقع نمونه برداری

تعیین مواقع نمونه برداری باید بر اساس فن آوری اختصاصی كشتار و حجم تولید باشد.

* مواقع نمونه برداری در حالت كنترل فرآیند باید منعكس كننده وضعیت بهداشتی كشتار باشد.

* تعیین مواقع نمونه برداری در حالت بررسی میكروارگانیزم‌های بیماری زا بر اساس بیشترین احتمال جداسازی عوامل بیماری زا می باشد.

* انتخاب لاشه:

در چارچوب زمانی تعیین شده، هر لاشه باید شانس مساوی برای انتخاب داشته باشد. این چارچوب باید بر اساس تعداد حیوانات كشتار شده در واحد زمان و تكرار نمونه برداری تنظیم گردد.

* درجه حرارت:

در صورت امكان درجه حرارت هر بهر نمونه برداری شده یا لاشه تازه كشتار شده ثبت شود.

- روش های نمونه برداری

1)  روش مخرب:

2) روش استفاده از چوب پنبه سوراخ كن

- مواد و وسایل لازم:

الف) اسكالپل های سترون

ب) پنس های سترون

پ) چوب پنبه سوراخ كن های با سطح برش پنج سانتی مترمربع و قطر داخلی 53/2 سانتی متر

ت) الكل 70 درصد

ث) چراغ الكلی یا گازی قابل حمل

ج) پارچه یا پنبه هیدروفیل

چ) كیسه های استومیكر (31-18 سانتی متر) برچسب گذاری شده

ح) فلاسك

خ) قالب های یخ منجمد

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

برچسب ها : گزارش کاراموزی كارخانه فرآورده‌های گوشتی میكائیلیان , کاراموزی كارخانه فرآورده‌های گوشتی میكائیلیان , کارورزی كارخانه فرآورده‌های گوشتی میكائیلیان , دانلود گزارش کارآموزی كارخانه فرآورده‌های گوشتی میكائیلیان , كارخانه فرآورده‌های گوشتی میكائیلیان , كارخانه , فرآورده‌های گوشتی , میكائیلیان

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر