امروز: دوشنبه 3 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

طرح مالی ایران خودرو

طرح مالی ایران خودرودسته: علوم انسانی
بازدید: 54 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 26 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 39

طرح مالی ایران خودرو در 39 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 5,000 تومان

خرید

پروژه مالی ایران خودرو  در 39 صفحه ورد قابل ویرایش



فهرست

صفحه

تاریخچه تأسیس ایران خودرو


1

شركت خودروسازان


3

سیستم مالی شركت ایران خودرو


7

اداره رسیدگی اسناد


9

اداره حقوق و مزایا


9

اداره حسابداری خریدهای خارجی


10

اداره حسابداری اموال


10

حسن انجام كار


15

اوراق بهادار جاری


16

اداره پرداخت


17

بودجه سفارش كار


19

اداره كل فروش


20

اداره كل حسادباری عمومی


21

قراردادهای ایران خودرو


24

اداره اموال و پروژه ها


26

نوشتن معین و تفصیل


29

پیمانكاری پروژه های ایران خودرو


34

نتیجه گیری


39


تاریخچه تأسیس ایران خودرو

شركت سهامی عام كارخانجات صنعتی ایران خودرو با هدف انجام امور تولیدی و صنعتی برای تاسیس كارخانجات اتوبوس سازی و ساختن قطعات و لوازم مختلف اتومبیل و تولید محصولاتی از این قبیل در تاریخ 27 مرداد ماه 1341 با سرمایه اولیه یك صد میلیون ریال و تعداد یكهزار سهم یك هزار ریالی به ثبت رسید و از مهرماه 1342 عملاً فعالیت خود را با تولید اتوبوس آغاز كرد.
آمار تولید محصولات ایران خودرو از بدو تأسیس تا پایان سال 1376



بر اساس اساسنامه شركت كه در تاریخ 18 آبانماه 1354 در مجمع عمومی فوق العاده به تصویب رسید، سرمایه شركت از مبلغ دو هزار میلیون ریال برآورد شد كه این مبلغ تا سال 1357 به بیش از 13 میلیارد ریال افزایش یافت. به استناد صورت جلسه مجمع عمومی فوق العاده مورخ 30/3/1357 سرمایه شركت ایران خودرو از 13 میلیارد و 440 میلیون ریال به مبلغ 15 میلیارد و 680 میلیون ریال منقسم به 15 میلیون و 680 هزار ریال سهم یك هزار ریالی افزایش یافت.

ایران خودرو از اولین شركتهایی بود كه قانون گسترش مالكیت واحدهای تولیدی را به نحو كامل اجرا كرد و 49 درصد سهام آن به كاركنان و مردم واگذار گردید. این شركت به موجب بند الف قانون حفاظت و توسعه صنایع ایران مصوب سهام 16/4/1358 ش.رای انقلاب اسلامی اعتبار نوع صنعت، ملی اعلام شد و به موجب مصوبه 28/2/1365 هیئت وزیران، سهام شركت از طرف دولت با نام سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران صادر شد و تحت پوشش این سازمان با مدیریت منتخب دولت به كار خود ادامه داد. شركت سهامی عام كارخانجات صنعتی ایران ناسیونال با مجوز صادره از سوی هیئت عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در تاریخ 27/2/1362 به نام شركت ایران خودرو «سهامی عام» تغییر نام یافت.

در تاریخ 20/11/1370 طبق مصوبه ای از سوی هیئت دولت اسامی و شرایط شركتهایی كه می توانستند به بورس بروند تعیین شد و ایران خودرو اولین شركت خودروسازی بود كه توانست خود را با بازار بورس تطبیق دهد. بر اساس اعلام سازمانی مالی در مرداد ماه سال 1372 سرمایه شركت بالغ بر 57 میلیارد ریال و تعداد سهام 57 میلیون سهم نیز بوده است و كل سهام متعلق به سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران است.



شركت خودروسازان:

شركت خودروسازان ایران با نام شركتهای كنسرسیوم كارخانجات صنعتی اتوبوس سازان ایران در تاریخ 1/10/1343 تاسیس گردید و بر اساس تصمیم مجمع عمومی در اسفند 1351 نام و نوع شركت به ترتیب به شركت صنعتی خودروسازان ایران و شركت سهامی خاص تغییر یافته و هدف از تأسیس این شركت ایجاد كارخانه اتوبوس سازی واردات و تهیه مواد اولیه و ماشین آلات و لوازم مورد احتیاج و قطعات متحركه و شاسی و موتور به منظور ساختن، اتوبوس، مینی بوس، میكروبوس، وانت و هر نوع خودرو و امور تولیدی و صنعتی مربوط به آن و معادلات مجاز این امور بوده است.

سرمایه اولیه شركت به موجب مدارك موجود بالغ بر 60 میلیون ریال منقسم به سهم عادی ده هزار ریالی بوده و تغییرات بعدی افزایش سرمایه به ترتیب از 60 میلیون ریال به 100 میلیون ریال و بعد به 200 میلیون ریال و آخرین افزایش سرمایه از 200 میلیون ریال به 400 میلیون ریال بعد از انقلاب بوده است و با موافقت دولت 25% از سهام این شركت به شركت ایویكو (فیات ایتالیا) واگذار شد تا از تكنولوژی آن شركت در كار بهره برداری از كارخانه استفاده شود.

اداره حسابداری خریدهای خارجی:

كلیه مواردی كه در رابطه با خریدهای خارجی می باشد اعم از ثبت هزینه ها، اعتبارات اسنادی، مبالغ ارزی خریدها، قیمت تمام شده اجناس خریداری شده و موارد مربوط به حملهای خارج و بیمه نامه های مربوط توسط این افراد در اداره، محاسبه و به صورت سندهای روزنامه به اداره دفترداری صدور اسناد جهت ثبت در حسابهای مربوطه ارسال می گردد.

اداره حسابداری اموال:

همانطور كه از اسمش پیداست مسئولیت ثبت و نگهداری حسابهای دارایی و اموال شركت می باشد مسئولیت گرفتن استهلاك جهت دارایی ها و همچنین پروژه ها و سفارش كارهای در جریان به عهده این اداره می باشد. پس از تنظیم اسناد كه به صورتی دستی با كامپیوتری می باشد، جهت ثبت در حسابهای مربوط به اداره دفترداری صدور اسناد ارسال می گردد.

اداره دفتر داری و صدور اسناد:

همانطور كه توضیح داده شد كلیه اسناد و مدارك جهت تشخیص حساب و تهیه روزنامه ها و ثبت در دفاتر قانونی و گرفتن ترازهای ماهیانه و موارد دیگر به اداره دفترداری ارسال می گردد كه در ذیل به آن اشاره شده است این اداره شامل 4 بخش می باشد:

1-   بخش تهیه اسناد روزنامه

2-   بخش نوشتن اسناد تفصیل

3-   بخش تهیه صورت مغایرت با شركت های تابعه

4-   بخش تهیه صورت مغایرت با شركت متفرقه

بخش بررسی ترازهای تفصیلی و معین (بخش ثبت دفاتر قانونی) كلیه اسنادی كه از ادارات رسیدگی كننده به ادارات دفترداری ارسال می گردد پس از تشخیص حساب توسط معین نویسان به صورت اسناد روزنامه تهیه گردیده و پس از كنترل اسناد و و تصویب اداره جهت پانچ در سیستم معین به پانچیست داده می شود و همچنین كلیه اسناد پرداختها اعم از نقدی و چك پس از ارسال به اداره دفترداری جهت تشخیص حساب و نهایتاً تفكیك اسناد جهت صدور چك به اداره كل خزانه داری ارسال می شود.

اسناد پرداخت پس از تشخیص حساب جهت پانچ در سیستم خزانه داری كه یك سیستم جدا از سیستم معین می باشد پانج شده و از اسناد فوق ریز اسناد و خلاصة اسناد تهیه می گردد تا در سیستم حسابهای معین ثبت گردد.

كلیه اسناد به همین شكل روزانه به صورت یك فهرست در سیستم معین پانچ و اسناد به صورت كامپیوتری توسط سیستم خدمات ماشینی درسال می گردد و 2 بار در ماه و هر 15 روز یكبار.

گزارشات جهت ثبت در دفاتر قانونی از قسمت خدمات ماشینی ارسال شده كه مبنای دفاتر می باشد در پایان هر ماه نیز از ترازهای ماهانه آزمایشی جهت ارائه به ادارات مربوطه و همچنین كنترل حسابها از قسمت خدمات ماشینی ارسال می شود.

كلیه اسناد روزنامه در اختیار تفصیل نویسان قرار گرفته تا حسابهای معینی كه دارای تفصیل می باشد توسط هر گروه از تفصیل نویسان در اسناد تفصیلی ثبت و در اختیار پانچیست مربوطه قرار داده می شود تا در سیستم تفصیلی ثبت گردد و ماهانه تراز تفصیلی جهت اداره تهیه گردیده و پس از بررسی جهت ارائه به مدیریت شركت ارسال می شود بخش دیگری از اداره عهده دارد ثبت دفاتر قانونی كل و روزنامه می باشد و در 15 روز یكبار طبق گزارشات قسمت خدمات ماشینی شركت دفاتر روزنامه و كل قانون را ثبت می نمایند.

بخش دیگر از اداره مربوط به قسمت تهیه صورت مغایرت و رفع مغایرت های اختصاصی با شركت های تابعه می باشد شركت های تابعه شركت هایی است كه پس از 50% تا 100% سهام شركت های فوق مربوط به شركت مادر است (ایران خودرو).
اداره كل حسابداری عمومی

1-   رسیدگی حسابها و اسناد:

بیشترین فعالیت من در قسمت رسیدگی اسناد می باشد كه روش رسیدگی به اسناد را به طور مختصر كه هر روز انجام می دادم را شرح می دهم. در ایران خودرو با توجه به گستردگی كار و فعالیت. هر فرد عهده دار مسئولیت كوچك و خاصی می باشد كه كنترل اسناد بدین صورت می باشد كه قسمت های مختلف خط تولیدی اگر به مواد احتیاج داشته باشد درخواست خرید مواد می كنند اگر این موارد در انبار موجود باشد این درخواست اجابت می شود و به خط تولید یا قسمتی كه خواستار مواد هستند داده می شود اگر مواد در انبار موجود نباشد این درخواست به اداره خرید و قسمت كنترل و برنامه ریزی مواد فرستاده می شود و گروهی هم در اداره خرید هستند كه پیش فاكتورهای قیمت مواد مورد نظر را از شركت های مختلف جمع آوری می كنند و این پیش فاكتورها به كمیسیون درخواست ارجاع داده می شود و با توجه به قیمت مناسب و كیفیت مطلوب، شركت مورد نظر را انتخاب می كنند و این مسئله باید به تایید قسمت كنترل و برنامه ریزی مواد برسد و دستور خرید را صادر می كند مواد خریداری شده به انبار می رود انباردار پس از بررسی اینكه تعداد كالاهای آورده شده و كالاهای درخواست شده دایره مورد نظر مطابقت دارد و سپس كیفیت كالا توسط دایره كیفیت مورد بررسی قرار می گیرد اگر كالاهای مورد نظر دارای كیفیت مطلوبی باشد آن را تائید می كند و رسید انبار دائمی صادر می گردد كه این رسید به دایره حسابداری، قسمت رسیدگی اسناد فرستاده می شود كه این دایره وظیفه دارد اقلام فاكتور كالا را با اقلام درخواست كالا مقایسه می كنند كه باید با هم دیگر برابر باشد و همچنین تعداد كالاهای درخواستی با تعداد كالاهای فاكتور نیز برابر باشد و همچنین صحت آنكه كالاها از همان شركت خریداری شده كه در برگه استعلام بها آمده است و مبلغ فاكتور باید با مبلغی كه در استعلام بها آمده است برابر باشد و اگر استعلام بها وجود نداشته باشد باید به قراردادها مراجعه كرد و مبالغ را با مبالغی كه در قراردادها آنده است مطابقت دهد.

بعد از اینكه رسیدگی صورت گرفت یك برگه ای به نام برگه خلاصه خرید وجود دارد كه مبلغ و مقدار كل و همچنین شماره فاكتور و شماره رسید وجود دارد كه این شماره فاكتور و شماره رسید در خلاصه خرید باید با شماره كه دذر رسید كالا و فاكتور ثبت شده است برابر باشد و این برگه به این خاطر است كه نشان داده شود كه به اسناد رسیدگی شده و اگر این برگه نباشد نشان داده می شود كه اسناد باز است یعنی اینكه به اسناد رسیدگی نشده است برای اینكه رسیدگی اسناد از قلم نیفتد در درون سیستم كامپیوتری تعداد  این اسناد ثبت می شود در انتهای خلاصة خرید اگر عوارض و مالیات داشته باشد به آن اضافه می شود یا ممكن است خرید به صورت پیش پرداخت باشد از كل مبلغ كم می شود و در زیر نمونه ای از رسیدگی اسناد كه ضمیمة گزارش شده است را مورد بررسی قرار می دهیم در این جا شركت ایران خودرو دو قلم جنس كه یكی رنگ طوسی الكترواستاتیك و دیگری تینر مخصوص كیلر پلی اورتان هواخشك می باشد كه تعداد جنس اولی 7920 و تعداد جنس دومی 1920 می باشد در ابتدا شماره فاكتور خلاصه خرید یا شماره فاكتور مطابقت داده كه برای رنگ طوسی 8210111 می باشد اگر این رقم در هر دو برگ باشد با یك علامت تیك آن را تأئید می كنیم و برای رسید هم به به همین صورت عمل می كنیم و سپس تعداد كالا در خلاصه خرید را با فاكتور ورسید كالا مقایسه می كنیم و در صورت برابر بودن یك تیك می زنیم.

در ادامه برای كنترل قیمت كالا مقدار كل كالای تحویل شده را كه برای رنگ عدسی الكترواستاتیك 7920 می باشد در بهای هر واحد آن مبلغ 36650 می‌باشد ضرب می كنیم اگر جواب 000/680/902/2 باشد آنرا یك تیك می زنیم به این معنا درست است و در پایین فاكتور 3% عوارض قانونی لحاظ شده است كه باید 290268000 را ضرب در 3% كرد كه جواب باید 8708040 باشد در این صورت یك علامت تیك می زنیم و عدد بدست آمده را به اضافه 290268000 می كنیم و جواب نهایی باید 298976040 باشد در این حالت چون برگه استعلام وجود ندارد ما به مبلغ بهای هر واحد را كه 36650 می باشد یا مبلغی كه در قرارداد با شركت تابان شیمی ایران خودرو بسته است مطابقت می كنیم.

در بعضی از رسیدگی ها درصدی به عنوان تخفیف وجود داشت كه در این صورت بعد از ضرب مقدار كل كالا با بهای واحد كه جواب بدست آمده را ضرب در آن درصد مورد نظر می كردیم و جواب را از كل مبلغ كم می كریدم.
قراردادهای ایران خودرو

در ایران خودرو قراردادهای زیادی وجود دارد كه با شركتهای دیگر بسته می‌شود كه بعضی از این شركتها تابع ایران خودرو هستند یعنی حدود 50% سهام این شركت ها برای ایران خودرو می باشد، مانند شركتهای ایساكو، ساپكو، ایران گسترش.

یكی از این قراردادها، قراردادی است كه شركت ایران خودرو با شركت تابان شیمی بسته است به پاره ای از بندهای این قرارداد اشاره شده است:

بند 1: مبلغ قرارداد ذكر شده 000/800/850/20 ریال می باشد.

بند 2: مبلغ 20% از كل بها موضوع قرار داد را به مبلغ 000/160/170/4 به شركت تابان شیمی پیش پرداخت شود.

قیمت فایل فقط 5,000 تومان

خرید

برچسب ها : پروژه مالی ایران خودرو , تحقیق مالی ایران خودرو , مقاله مالی ایران خودرو , طرح مالی ایران خودرو , گزارش مالی ایران خودرو , مالی , ایران خودرو

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر